Viata de Student

Caminul

Viața de student
-Căminul-

O scurtă prezentare:

Căminul Arcca este unul privat, ce cuprinde până în prezent trei campusuri localizate în diferite zone din București: Vitan, Pajura, Titan. Cel mai apropiat de Universitatea București este Vitanul, campusul cu cele mai multe locuri accesibile studenților, 1500, în momentul actual, un număr suficient de larg din care îți poți selecta prietenii din anii studenției.
„Arcca Vitan” nu e unul dintre acele cămine despre care s-ar auzi că ale sale clădiri prezintă un grad ridicat de risc seismic și ar fi primit vreo bulină roșie, ci, dimpotrivă. Clădirile sunt recent renovate, îngrijite. Să nu vă mai spun că în perioada sărbătorilor apar decorații, beculețe și brazi prin tot campusul. Și nu vorbesc despre cele Pascale.Curățenie și mentenanța acestuia se fac zilnic, inclusiv în weekend.
Există o parcare disponibilă celor cazați aici, supravegheată.De altfel, tot căminul are parte de pază și supraveghere video.
Mediile de socializare sunt: bucătăria, căci acolo s-au legat multe prietenii, și nu se fac referințe asupra gurmanzilor, terenul sportiv, curtea campusului, dar și terasa acestuia.

Cum pot să mă cazez?
Contactul se face prin apelarea celor 3 numere de telefon, disponibile pe site-ul: arcca.ro
Căminul îți oferă șansa de a-l vizita, mai întâi. Astfel, îți sunt prezentate clădirile, camerele, bucătăria. Ți se oferă un tur al campusului, apoi, dacă ești decis să devii „arccaș”, poți semna contractul pe loc, acesta fiind pe durata anului universitar(9 luni), cu posibilitatea de prelungire pe perioada de vară.Pentru a semna contractul, studentul are nevoie de buletin și carnetul de studenți
Repartizarea se face și ea pe anumite criterii, precum Facultatea și orașul de proveniență al studentului. Există posibilitatea ca fiecare student să-și rezerve camera dorită, ori, să-și aleagă colegii de cameră, ori, în cazuri ce țin de părerea subiectivă a fiecăruia, aceștia își pot face mutarea spre o altă cameră în orice moment doresc.Pentru a fi îndeplinită această condiție, este necesară o cerere către administrație.

Events:

Evenimentele pe durata anului sunt numeroase. Vorbim aici despre seri de filme, în care studenții rezidenți sunt invitați să socializeze, având totodată libera alegere de a viziona un film selectat prin sondaj. Alte activități ale echipei Arcca au fost: Treasure Hunt-ul-presupunea găsirea unor ghicitori ce urmau a fi descoperite prin tot campusul. Dacă acestea erau rezolvate, erai câștigătorul unor premii de tipul:căști bluetooth, boxe, un Smart TV și multe altele. Au urmat apoi Secret Santa-studenții își făceau cadouri în mod reciproc, fără a se cunoaște unul pe celălalt; Valentines Day și zilele de 1-8 Martie, în care domnișoarele din cămin prineau „atenții” de la studenții și staff-ul căminului. Toate aceste activități colective leagă prietenii.
Orice student dornic să învețe modul de a lucra în domeniul IT se poate înscrie la cursurile gratuite oferite de cămin, ori, dacă este o fire sportivă, poate lua parte la competiții sportive(handbal, fotbal, basket, tenis) ce vor avea loc pe terenul de sport al căminului, accesul fiind gratuit.
Pentru a nu se vorbi despre o lipsă de adaptabilitate a studentului, s-au creat grupuri în mediul on-line, ce poate fi accesat și în care pot fi puse întrebări studenților cazați aici.

Costuri & Utilități:
Prețul camerelor diferă. Ste vorba despre camere de trei persoane, cu un spațiu mai redus, la prețul de 110 euro/lună. Urmează apoi Camera Triplă Premium la prețul de 125 euro/lună, însă spațiul este mult mai larg. Camerele cu prețul de 145-150 euro/lună sunt camere de două persoane, iar ultimul tip de cameră oferit de Arcca este Camera Dublă Premium Plus,  la 175 euro/lună. Aici sunt găzduite două persoane, spațiul fiind cel mai avantajos.
De precizat că în acest preț sunt incluse toate utilitățile, precum: apa caldă, căldură, curentul, internetul wifi cu o viteză de care nu te poți plânge, accesul la bucătăriile căminului aflate pe fiecare palier din cele trei clădiri.
De asemenea, studenții cazați la Arcca se pot folosi de Spălătorie, având acces la mașinile de spălat și la uscătoare, toate acestea fiind disponibile la un preț modic.Există și un xerox, faimosul ”Robo-Copy”, la care îți poți scana/xeroxa documentele la orice oră, pe timp de zi, sau noapte.

Locație:
Acesta este localizat pe Bulevardul Energeticienilor, nr. 9-11, în sectorul 3. Locația prezintă câteva beneficii ce merită să fie luate în calcul.
La doar trei minute de mers pe jos, există un centru sportiv renumit, cu o gamă variată de abonamente la prețuri reduse datorită statutului de ”student rezident la Arcca”. Tot ce trebuie să faci este să trimiți o cerere înspre administrația căminului, explicând motivul pentru care dorești să practici sportul, ori, mai puțin amuzantă, este alternativa de prezenta rolul de abonament dorit. Reducerea ta a fi de 50% din prețul abonamentului.
La o diferență aproximativ asemănătoare se află Piața Bobocica, ori unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din țară. Acest lucru prezintă un avantaj, astfel că ai șansa de ați face cumpărăturile din apropiere.
Pentru a ajunge la Universitatea București, de la căminul Arcca Vitan, poți lua RATB-ul din fața campusului, existând aici o stație. Autobuzele ce duc în centru sunt: 123-ul-cu acesta cobori la Unirii, și mai mergi în jur de 7 minute până la Universitate, traseul 223 este perfect pentru călătorii ce coboară la stația de Metrou Mihai Bravu, pentru a lua apoi metroul, ori, 135-oprește aproape de stația de metrou Dristor. Sigur, dacă dorești să faci o plimbare revigorantă pe timp de dimineață, poți alege să mergi timp de un sfert de oră pe jos, până la cea mai apropiată gură de metrou:Dristor.Indiferent de calea aleasă, drumul îți ia în jur de 35-50 de minute, în funcție de trafic.
Proiecte viitoare:
În incinta căminului, până la data de 1 mai, se va deschide un restaurant și un magazin propriu. De asemenea, până la începerea anului universitar viitor, încă o clădire va găzdui studenți, ceea ce ridică numărul acestora de la 1500, la 2200.

Concluzie:
Arcca Vitan pare o soluție potrivită pentru studenții UB-ului, aceasta fiind o locație aflată la o distanță medie de Facultatea studenților din  cadrul acestei Universități.
Evenimentele concepute de staff au scopul de a te face să te simți ca acasă, de a te motiva să întemeiezi prietenii, și, să îți petreci timpul ce va merita să fie povestit peste ani și ani.

 

 

 

 

 

 

 

Articol realizat de Chelu Cosmin-Cristian (Hari), Comunicare și Relații Publice,  Anul I, Facultatea de Litere, Universitatea din București

 

 

 
Informații suplimentare au fost preluate de pe site-ul arcca.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *